Zangles in Utrecht

Heb jij altijd al willen leren zingen? Of wil je onderzoeken wat jouw zangmogelijkheden zijn, die ene hoge noot halen, dat prachtige lied vertolken? Dan wil ik je graag helpen en lesgeven in mijn zangstudio te Utrecht.

Of je nu beginnend of gevorderd bent, ik ga samen met jou op zoek naar jouw eigen klank! Wat ik heel belangrijk vind is plezier, nieuwsgierigheid en enthousiasme. Geen standaard les of methode. Ik gebruik technieken uit de CVT, EVTS en mijn eigen klassieke achtergrond, wat een goeie basis is voor een gezonde stem. Samen kijken we wat voor jou de beste methode is. Wat is jouw stijl, jouw geluid? Wat zijn jouw kwaliteiten en kracht en waar zitten jouw angsten en leerpunten.

De zangtechniek is een belangrijk onderdeel van de les, maar het staat volledig in dienst van de muziek. Ik wil graag weten wat jij mooi vindt, wat je wilt leren en wat jouw voorbeelden zijn. Maar vooral wat je wilt vertellen. Jouw verhaal, interpretatie en eigenheid is voor mij het interessantste.

Samen gaan we aan de slag met adem, houding, zangtechniek, intonatie, articulatie, expressie en interpretatie. Of je nu solo zingt of in een koor; pop, jazz, musical, kleinkunst of soul: ik stem de les op jouw vragen en wensen af.

Voor mij is de stem het mooiste instrument. Daarmee kun je je geweldig uiten en mensen raken. Elke stem is uniek. Het is mijn passie en drijfveer om jouw stem te laten klinken!

Aan het eind van het seizoen organiseer ik een leerlingen-concert in een klein theaterzaaltje met live begeleiding door meedere muzikanten. Alles mag, maar niemand of niets moet. iedereen mag een solo zingen, maar ik vind het ook erg leuk om de leerlingen samen te laten zingen in duetten en meerstemmige stukken. Het is een mooie manier om ergens naartoe te werken. Het werkt erg motiverend en inspirerend en is een prachtige aflsuiting van het seizoen.

Carlijn en Nikki zangles

Nikki krijgt zittend zangles in Utrecht