Duende

'Muziek vanuit het hart,
met een kleine knipoog'

Met Duende beleef je een muzikale reis langs Spaanstalige bolero’s, canciónes en Franse oude en nieuwe chansons. Ontroerende klanken die de ziel raken en je doen glimlachen. Duende bezingt de liefde, het verlangen en het leven met al zijn pieken en dalen.

Duende bestaat uit zangeres Carlijn Stolten en gitarist Peter Witjes. Beiden zijn gepassioneerde muzikanten die gelukkig worden als ze muziek kunnen maken en dat kunnen delen met de mensen om hun heen. Wij geven graag (kleine) optredens in een intieme omgeving. 

Gitarist Peter Witjes is van alle markten thuis. Hij studeerde Muziekregistratie en gitaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde o.a. met Chris Hordijk, Lisa Lois en Marcel Veenendaal. Samen met zangeres en multi-instrumentalist Jòrike Kroon vormt hij Duo Frivoli die zich bezighoudt met klezmer, Irish, de bossanova en hotclub. Daarnaast heeft Peter een studio in Ede, Studio Cultura, waar hij bands en videoclips opneemt. Meer info: klik hier

Carlijn: "Duende" is voor mij de perfecte combinatie van passie en lichtheid. Op het conservatorium paste ik niet zo goed in het klassieke plaatje. Dat keurslijf was voor mij te strak. Ik hou van de schoonheid van mooie muziek, maar kleur ook graag buiten de lijntjes. De prachtige klanken van de Zuid-Europese talen raken me en zijn heerlijk om te zingen. Met Duende voel ik dat ik thuiskom, die warmte en liefde wil ik graag delen met mijn publiek.

visual-duende.jpeg

img_0930_2.jpg

img_2183_2.jpg